Deel deze pagina

Schooljaar 2022-2023: WARME WILLIAM

Dat in onze school de kinderen centraal staan, weten jullie al langer. Dat we de aandacht vestigen op een warme en veilige schoolomgeving weten jullie ongetwijfeld ook al langer. Al jaren zijn het waarden die centraal staat binnen onze schoolomgeving. Hoog tijd om hier extra de aandacht op te vestigen en hiermee verder aan de slag te gaan.

 

We kwamen in aanraking met het concept ‘warme school’. Dit staat symbool voor het feit dat elke leerling wordt meegenomen naar de toekomst waar hij of zij naartoe wil. Ieder kind heeft zijn capaciteiten en dat is iets waar we als school extra op moeten inzetten. We moeten breken met de traditionele structuren om een veilig en succesvol onderwijsklimaat te creëren. Alleen zo zullen we elke leerling kunnen ondersteunen en zullen er binnen het onderwijs geen leerlingen meer uit de boot vallen.

 

Er wordt niet enkel ingezet op de capaciteiten van onze leerlingen, maar ook van onze leerkrachten. Ook zij hebben hun kwaliteiten en die moeten optimaal benut worden. Alleen zo zal je tot een beresterk team komen.

 

Om te komen tot Centrumschool als warme school, doorlopen wij vanaf dit schooljaar een traject. Een warme school ben je niet in één keer, dus we starten met een coaching door een expert. Deze zal ons helpen groeien tot de school die we graag zouden worden. Stap per stap zal deze school elke dag een beetje warmer worden.

 

Een eerste stap naar een warmere school, was de introductie van ‘Warme William’. Dit is een concept van de organisatie GavoorGeluk. Een Warme William staat symbool voor iemand die echt naar je luistert. Iemand waarbij je al je zorgen en problemen kwijt kan. Iemand die er altijd voor je is. Iedereen op onze school kan Warme William worden, zodat er naar iedereen op onze school geluisterd wordt. Dit is de eerste stap naar een warme en veilige schoolomgeving. Op de eerste schooldag konden de leerlingen al kennis maken met onze Warme William. De zitbank met daarop de iconische beer, werd ingehuldigd en sindsdien al veel in gebruik genomen. Kinderen kunnen er rustig plaatsnemen indien ze iets kwijt willen en het vertellen aan hun Warme William.